SHINKEI-HOITO

Hoidon määritelmä:
Hoidossa käsitellään ensin koko keho pyörivällä hierontatekniikalla. Sen jälkeen painetaan kehon trigger- eli akupisteet, jotka tunnetaan myös kehon kipupisteinä. Kun lihakset on saatu rentoutumaan, hierotaan hermoradat sormilla vetäen hermoratojen myötäisesti.

Vaikutusmekanismi, hoitomenetelmä ja hoitovälineet:
Koko kehon hoito kestää noin 1,5 tuntia. Hoito vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin kipu voi lievittyä ja lihakset rentoutua. Myös päänsärkyyn, iskiakseen ja hermostoperäisiin sairauksiin ovat asiakkaat kokeneet saaneensa helpotusta. Myös puolihoidot sekä niskahartiahoidot on koettu tehokkaina kipujen lievittäjinä.
Hoito tehdään hierontapöydällä ja hieronnassa käytetään öljyä tai kosteusvoidetta. Shinkei-hieronnan lämmittävä vaikutus on nopeampi kuin klassisen hieronnan. Hoidon yhteydessä tehdään pehmeää kreikkalaista, venytyksiin perustuvaa jäsenkorjausta. Hyviin hoitotuloksiin pääsemiseksi suositellaan useamman hoidon sarjaa ja hoitoväliksi muutamaa viikkoa.

Hoidon historia:
Shinkei-hieronta on noin 7000 vuotta vanha japanilainen hoitomuoto ja siitä on kehitetty mm. shiatsu omaksi hoitomuodokseen.

Hoitajien koulutus:
Bioterapiakoulutus BTK Ky, joka on lopettanut 2007 toimintansa, järjesti Shinkei-koulutusta Kauhajoen Evankelisessa Opistossa.

Hoitosuositukset ja -rajoitukset:
Shinkei-hoitoa suositellaan erilaisissa kipu- ja särkytiloissa, esim. migreeni, niska- ja hartiajännitykset, kylmät kädet ja jalat, verenkiertohäiriöt, myös unettomuuteen ja stressiperäisiin sairauksiin hoidosta on saatu apua. Ennen leikkausta annettu hoito nopeuttaa leikkauksesta toipumista ja leikkauksen jälkeen hoidot voi aloittaa tapauskohtaisesti arvioituna.
Hoito sopii kaikenikäisille, myös lapsille. Hoitoa ei anneta, jos asiakkaalla on koko kehon ihottuma, verenvuototauti, akuutti syöpä, lämpöä yli 38 astetta tai sydämen vajaatoimintaa.

Pohjois-Kymen Luontaishoitajissa ei ole tällä hetkellä Shinkei-hoitoa tekeviä hoitajia