KUOLLEENMEREN MUTA- MINERAALIHOIDOT

Hoidon määritelmä ja vaikutusmekanismi:
Muta ja suola sisältävät runsaasti eri mineraaleja, jotka elvyttävät kehon mineraalivarastoja. Mineraaleilla on kyky imeytyä syvälle ihon alimpiin kerroksiin ja siten ne pystyvät ravitsemaan ja kosteuttamaan ihoa tehokkaasti. Niillä on myös kehoa rentouttava ja stressiä, väsymystä ja särkyjä alentava vaikutus, ne palauttavat myös ihon pH-arvon oikealle tasolle.
Mutahoito vaikuttaa rentouttavasti, se lievittää lihas- ja nivelkipuja, on syväpuhdistava ja desinfioi ihoa, ravitsee ihoa mineraaleilla, aktivoi ihosolujen uusiutumista, parantaa verenkiertoa ja siten verisolujen hapensaantia, kiinteyttää, lieventää erilaisia iho-oireita, kirkastaa ihoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa.
Mineraalisuolakylpy vaikuttaa rentouttamalla rasittuneita ja jäykkiä niveliä, se lieventää särkyjä, parantaa aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita, poistaa ylimääräistä nestettä (turvotusta), desinfioi, kosteuttaa ja ravitsee, parantaa verenkiertoa.

Hoitomenetelmä ja -välineet:
Hoitotilanteessa lämmin muta sivellään koko vartalolle. Asiakas peitetään vartalomuoviin, pyyhkeiden ja folioviltin alle, jossa hän saa levätä 45 min. Sen jälkeen voi mennä joko suihkuun tai mineraalisuolakylpyyn, joka vielä tehostaa mudan vaikutusta.

Hoidon historiaa:
Kuolleen meren tervehdyttävä vaikutus on tunnettu jo tuhansien vuosien ajan. Maailman matalimmassa paikassa sijaitseva Kuollut meri oli suosittu terveyslähde ja vapaa-ajanviettopaikka jo antiikin ajan kuninkaallisille.

Hoitajien koulutus:
Hoitajat koulutetaan joko luontaishoitajakoulutuksen yhteydessä tai maahantuojan kautta. Koulutusta saa ainakin LaCure-sarjan maahantuojalta.

Hoitorajoituksia:
Hoitoja ei tehdä raskauden aikana, sydänsairaille, heti leikkauksen jälkeen, ei myöskään jos asiakkaalla on suonikohjuja, tulehdus kehossa tai korkea verenpaine.

Pohjois-Kymen Luontaishoitajissa ei ole tällä hetkellä tätä hoitoa tekeviä hoitajia.