INTIALAINEN JOKIKIVIHOITO

Hoidon määritelmä:
Intialainen jokikivihoito on kiireen kesyttävä ja rentouttava hoitomuoto. Se rentouttaa lihaksia, hiljentää ajatuksia, avaa kehon energiaväyliä, maadoittaa, virkistää kehoa ja mieltä sekä aktivoi hyvää oloa ja rentoutumista.

Vaikutusmekanismi:
Hoito poistaa tehokkaasti jännityksiä samaan tapaan kuin kivun hoidossa; kerroksittain. Hoidoista saadut kokemukset osoittavat, että useammalla hoitokerralla saadaan paras tulos jännityksen vapauttamisessa. Asiakkaan tarpeista riippuen hoidossa vapautuu eri alueita yhdellä hoitokerralla. Asiakkaiden hoitokokemuksia ovat mm. täydellinen rentoutuminen, lisääntynyt energisyys, levollisuus, tasapaino ja lisääntynyt iloisuus.

Hoitomenetelmä:
Intialainen jokikivihoito tehdään hoitopöydällä lepäävälle. Lämpimät kivet asetellaan hoidettavan keholle ja kivillä sivellään ja painellaan kehon alueita ja meridiaaneja. Hoito tehdään molemmille puolille kehoa. Hoidossa käsitellään kehon energiaratoja, jolloin niissä mahdollisesti olevat tukokset avautuvat. Lämpimät kivet rentouttavat kehon lihakset, ajatukset ja mielen. Hoidettava saa levätä rauhallisessa ajattomassa hyvän olon tunteessa hoidon ajan. Hoitoa tehdään lyhyenä ja pitkänä versiona, kestoltaan puolesta tunnista reiluun tuntiin. Pitkässä versiossa käsitellään kehon energiaväylät, kasvot, päänahka, kädet, jalat ja selkä.

Hoidon taustaa ja hoitovälineet:
Hoidon vaikutukset perustuvat hoidossa käytettävien kivien vaikutukseen. Intialainen jokikivi on hyvin erityislaatuinen kivi, sitä esiintyy vain yhdessä paikassa maapallolla, Intiassa sijaitsevassa joessa. Joen monsuunisateet ovat voimakkaita ja liikuttavat joessa olevia kiviä niin, että niistä aikaa myöten hioutuu ovaalin muotoisia puikuloita. Kivet ovat siis luonnon muovaamia myös muodoltaan. Kivet liikkuvat joen voimakkaissa virtauksissa ja latautuvat joen virtaavasta energiasta. Intialaisille kivi on vanhastaan ollut pyhä ja he kokevat siinä yhdistyvän feminiinisen ja maskuliinisen energian. Vaikutuksiltaan kivi on maadoittavin, mitä maapallolta on tähän mennessä löydetty. Maadoittavina kivinä ne hoitavat voimakkaasti kehoa, puhdistaen kehon energialinjoja sekä mieltä, ajatuksia ja tunteita.
 
Hoidon historiaa:
Hoitomuodon kehittäjä Sari McGlinn on kehittänyt useita hoitomuotoja ja kouluttanut alan ammattilaisia 10 vuoden ajan. Hän on työskennellyt kivien ja energioiden parissa yli 10 vuotta. Kiven monipuoliset hoitavat ominaisuudet ja sen soveltuvuus yleiseksi hoitomuodoksi ja ihmisten tarve saada lepoa arjen keskelle olivat aktivoivina ominaisuuksina hoitomuodon kehittämiselle.

Hoidossa huomioitavaa:
Hoidossa huomioidaan verenpainepotilaat. Kuumia kiviä ei laiteta liian lähelle kaulavaltimoita, sillä kivistä huokuva lämpö voi kiihdyttää verenkiertoa ja kohottaa verenpainetta, jolloin päähän pakkautuu enemmän verta.

Hoitajien koulutus:
Hoitomuotoa voi opiskella Harmoniahuoneella Helsingissä kahden päivän kurssilla. Kurssilla opetetaan erityinen menetelmä, jolla kivien hoitavat vaikutukset voimistuvat oleellisesti.

Pohjois-Kymen Luontaishoitajissa ei ole tällä hetkellä tätä hoitoa tekeviä hoitajia.