Share |

TURVEHOIDOT

HISTORIAA

Turvehoidoilla on yli 200-vuotiset perinteet Keski-Euroopassa. Suomi on soiden maa. Ähtärissä on 1996 aloitettu kotimaisen turpeen käyttö hoitotarkoituksessa.

TURVE

Turve on tekeytynyt maaperässämme 5000-6000 vuotta kivikauden aikaisista kasveista. Geologi Riitta Korhonen on tutkinut Ähtärin suon turpeen. Turve on muodostunut enimmäkseen rahkasammaleesta, jossa on paljon estrogeenin kaltaisia aineita. Turpeessa on bioaktiivisia aineita mm. humus- ja fulvohappoja, kuparia, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja rautaa. Turve vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja imee itseensä kuona-aineita. Käytän hoidoissani ©LehtoPeatin turvetta, joka on 100% kotimainen luonnontuote.

TURVEHIERONTA

Turvehieronnassa levitetään selälle ja hartioille lämmitetty turve. Päälle laitetaan kelmu ja lämpöpakkaukset. Jaloille laitetaan myös lämpöpakkaukset, minkä jälkeen hierotaan pää ja molemmat kädet sekä jalat. Tämän jälkeen poistetaan turve käyttäen hyväksi imukuppihierontaa ja iho kuoritaan lämpimillä pyyhkeillä puhtaaksi. Selkä hierotaan Aaltosen tekniikkaa käyttäen.

Hoito kestää tunnin.

Turvehieronnan vaikutuksia

* niska- ja hartiaseudun lihasten rentoutus ja kivun lievittyminen

* lihassärkyjen ja nivelvaivojen helpottuminen

* reumaattisten kipujen lievittyminen

* turvotuksen lievittyminen

* stressioireiden helpottuminen

* unen laadun paraneminen

* ihottumien, aknen ja psoriasiksen oireiden lievittyminen

* kuukautiskipujen, vaihdevuosi- ja eturauhasvaivojen helpottuminen

* akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa käytetään kylmää turvetta, joka rauhoittaa tulehdusta

TURVEKASVOHOITO 20min

TURVEJALKAHOITO 30min

TURVEHIERONTA + TURVE JALOILLE/+JALKAPUSSIT

TURVESAUNA

Turvesaunassa vietetään puoli tuntia max. 60 asteisessa saunassa turpeen peittämänä ja samalla juoden runsaasti vettä. Tulen tekemään turvesaunotusta tilauksesta (sauna suojataan). Minulta voi myös ostaa turvetta, kotiturvehoitoa/-saunaa varten. Turvesaunotus on suomalainen hoitomuoto.

Turvehoito on elämys!